Logo gemeente Deventer

Inwoners gemeente Deventer kunnen plantmateriaal aanvragen

Er komen Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat inwoners in het buitengebied van de gemeente Deventer bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

De actie duurt tot 30 juli. 

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Deventer delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en gemeente betaald.

 

Versterken biodiversiteit en landschapsstructuur

De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente woont. En een plek heeft voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf. Extra bomen en planten versterkt de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur.

 

Actie plantmateriaal aanvragen

Inwoners van het buitengebied van Deventer kunnen tot 30 juli online plantmateriaal aan vragen. De inwoner kan kiezen uit meerdere inheemse bomen of bosplantsoen. Er mag voor maximaal € 1.000 besteld worden. Van dat bedrag wordt 75% vergoed door de provincie en gemeente. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal € 250.

 

Boomdeeldag 19 november

Het plantmateriaal kan door inwoners zelf komende winter tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In de gemeente Deventer wordt de Boomdeeldag op 19 november 2022 bij de Ulebelt gehouden.

 

Meer informatie

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen vindt u op Iedereen een boom.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.