Logo gemeente Deventer

Deventer nieuws

Een overzicht met alle nieuwsberichten van de gemeente Deventer.

Brand in binnenstad van Deventer

Op de Brink in Deventer is rond 04.00 uur vannacht een grote brand uitgebroken. De brand ontstond in een pand boven een leegstaande winkel. De brand is opgeschaald naar zeer grote brand (GRIP1). Er...

Lees meer

Deventer haven sluit mogelijk door laag water

Komende week zakt het waterpeil in de IJssel waarschijnlijk naar zo’n laag niveau dat de sluis in de Deventer voorhaven niet langer gebruikt kan worden. De gemeente heeft een vergunning om de sluis...

Lees meer

Gemeente dringt verder aan op schonere productie asfalt

De gemeente Deventer voert de druk bij de Asfaltcentrale (AsfaltNu) in Deventer verder op om binnen de normen voor uitstoot van schadelijke stoffen te blijven. De dwangsom wordt daarom verhoogd.

Lees meer

Noodverordening blokkades boerenprotesten ingetrokken

Burgemeester König heeft besloten de 'Noodverordening boerenprotest Deventer 5 juli 2022' in te trekken met ingang van maandag 8 augustus 2022 om 17.00 uur.

Lees meer

Rolstoeltoegankelijk toilet Kleine Overstraat niet beschikbaar

Het openbare rolstoeltoegankelijke toilet in de Kleine Overstraat is tijdelijk niet te gebruiken. Er is een storing.

Lees meer

Zieke iepen

De afgelopen dagen zijn bij diverse iepen de iepziekte geconstateerd. Het ging o.a. om iepen bij de Rubenstraat, Gotlandstraat, De Marke, Stijne van Sallandstraat en het natuurgebied bij de Douwele...

Lees meer

Proef nieuwe beheersmethode eikenprocessievlinder

Deventer doet mee aan een nieuwe proef om eikenprocessierupsen te beheersen. Op 10 locaties in Nederland wordt de proef uitgevoerd.

Lees meer

Muurschildering Hanzestad Deventer

In de Treurnietsgang in het centrum van Deventer, is door schilderscollectief De Strakke Hand een muurschildering aangebracht met een realistisch historisch tafereel.

Lees meer

Zandkastelen bouwen op het Grote Kerkhof

Kinderen kunnen weer spelen en kastelen bouwen in een gigantische zandbak op het Grote Kerkhof. Op 20 juli gaat de zandbak open.

Lees meer

Deventer Stadspenning voor Drea de Jong

Drea de Jong heeft zaterdagmiddag 16 juli 2022 uit handen van burgemeester Ron König de Deventer Stadspenning met bijbehorende oorkonde ontvangen.

Lees meer

Lebuinuspleinen worden mooi, maar nog even geduld

De herinrichting van de Lebuinuspleinen loopt een paar maanden vertraging op. Dat gaat met name om de Stromarkt en de Kleine Poot.

Lees meer

Tijdelijke huisvesting statushouders in Schalkhaar

Deventer wil op het terrein van het asielzoekerscentrum (AZC) in Schalkhaar 150 statushouders in tijdelijke woonunits opvangen. Statushouders zijn vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben g...

Lees meer

Mogelijke locaties laadpalen elektrisch rijden bekend

De gemeente heeft 375 plaatsen bepaald waar tot 2025 laadpalen voor elektrische auto's kunnen komen. Omwonenden kunnen hierover gedurende 6 weken via de website van de gemeente hun mening geven.

Lees meer

13 culturele subsidies toegekend

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten 13 culturele subsidies toe te kennen op grond van de Programmasubsidie Cultuur. 

Lees meer

Mogelijk aanvullende energietoeslag

Het Rijk denkt na over een regeling waarbij mensen die recht hebben op de € 800 energietoeslag, er nog eens eenmalig € 500 bij krijgen. Die regeling is er voor mensen met een laag inkomen.

Lees meer

Eikenprocessievlinders tellen

Om inzicht te krijgen in de te verwachten overlast van eikenprocessierupsen volgend jaar, gaan we dit jaar vlinders tellen.  Eiken op verschillende locaties in de gemeente krijgen vanaf half juli v...

Lees meer

Dringende oproep burgemeesters 'Onze inwoners hebben jullie gehoord, stop de blokkades’

De burgemeesters van Zwolle, Deventer en Raalte doen een dringende oproep aan de boeren die de voedseldistributiecentra blokkeren: “Onze inwoners hebben jullie gehoord, stop de blokkades”.

Lees meer

Tijdelijke opvang asielzoekers aan de Singel

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om vanaf 19 juli voor drie weken opvang te bieden aan maximaal 135 asielzoekers. Zij verblijven die weken in het pand aan de Singel 9, dat ...

Lees meer

Deventer staat stil bij slavernijverleden

Aan de vooravond van Keti Koti (viering van de afschaffing van de slavernij) besteedt het Etty Hillesum Centrum aandacht aan het slavernijverleden van Deventer. Op donderdag 30 juni a.s. om 19.30 u...

Lees meer

Lancering project ‘Pressure’ op 17 juni in Burgerweeshuis voor en door jongeren

De gemeente heeft in samenwerking met het Etty Hillesum Lyceum jongeren gevraagd waar zij zich mee bezighouden in deze tijd. Het resultaat van deze antwoorden heeft geleid tot het project ‘Pressure’.

Lees meer

Dichtbij, Betrokken en Bevlogen: bestuursakkoord 2022-2026

Gemeentebelang, Partij van de Arbeid, D66 en CDA vormen de nieuwe coalitie in Deventer. Het bestuursakkoord Dichtbij, Betrokken en Bevlogen staat in het teken van dialoog met de stad en dorpen en e...

Lees meer

Open dag Publieksopgraving Leprozenhuis St. Jurrien

Op zaterdag 25 juni organiseert Archeologie Deventer een Open Dag op de opgraving van het Leprozenhuis St. Jurrien aan de Snipperlingsdijk in Deventer.

Lees meer

Startschot Regionale Agenda Zorg & Veiligheid

Woensdag 8 juni hebben burgemeesters, zorgwethouders en vertegenwoordigers van zorg- en veiligheidsorganisaties in de regio IJsselland hun steun uitgesproken voor de regionale Agenda Zorg & Vei...

Lees meer

Formerende partijen Deventer presenteren bestuursakkoord op 14 juni

De formerende partijen Gemeentebelang, Partij van de Arbeid, D66 en CDA hebben de formatiegesprekken onder leiding van formateur Joke Mengerink afgerond.

Lees meer

Start van Week van het Leesplezier

Op woensdag 8 juni is in Deventer de Week van het Leesplezier gestart, een initiatief van de Deventer Leescoalitie.

Lees meer