Inwoners Deventer positiever over windmolens

Inwoners uit Deventer zijn positiever over de 2 windmolens die in 2015 op Kloosterlanden zijn geplaatst dan voor de plaatsing. Dit blijkt uit een onderzoek onder inwoners van Deventer en Epse. Een klein deel van de Deventer inwoners ervaart overlast door de komst van windmolens.

Windpark Kloosterlanden

De komst van de windmolens heeft tot veel discussies geleid tussen voor- en tegenstanders. Tijdens die debatten bleek dat mensen zich moeilijk konden voorstellen hoe zij de aanwezigheid van 2 windmolens zouden ervaren. De gemeenteraad heeft daarom besloten de ervaring van inwoners na een jaar te laten onderzoeken.

Onderzoeksmethode

Bij het onderzoek is gebruik gemaakt van het Deventer Digipanel. Het Digipanel bestaat uit bijna 1600 panelleden. Hiervan hebben 1063 leden meegedaan. In Epse zijn 516 huishoudens per brief benaderd om mee te doen aan het onderzoek. Hiervan zijn 116 vragenlijsten digitaal geretourneerd.

Uitkomst Deventer

Vorig jaar was 56% van de inwoners positief over de komst van windmolens. Nu de windmolens er staan is 68% positief. In Deventer zegt 42% trots te zijn op de windmolens, 30% is niet trots en 28% is neutraal. In Deventer ervaart 5% van de mensen overlast van de windmolens. In Colmschate-Zuid ligt dat percentage op 10%.

Uitkomst Epse

Ook inwoners van Epse zijn positiever over de Windmolens nu ze er staan. Hier is 34% positief ten opzichte van 22% vorig jaar. Meer dan een derde (36%) ervaart overlast door de windmolens.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch