De heer H. van Olst Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Bij Koninklijk Besluit is H. (Hans) van Olst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Andries Heidema reikte, namens Zijne Majesteit de Koning, de onderscheidingstekens uit.

Vanaf 1982 heeft de heer H. van Olst zich belangeloos ingezet voor de Protestantse Gemeente Deventer (PGD). Hij heeft verschillende functies bekleed, zoals ouderling, voorzitter Stichting Lebuïnusconcerten, bestuurslid Stichting zaterdagmiddagconcerten, voorzitter/initiatiefnemer commissie Kerkcafé, voorzitter benoemingscommissie nieuwe cantororganist, voorzitter commissie Bezinning en Ontmoeting en restaurateur van het orgel.

De heer Van Olst is al jaren van onschatbare waarde voor de PGD. Daarvoor was hij, als secretaris van de orgelcommissie, vrijwillig actief binnen de Gereformeerde kerk in Ommen en heeft hij het traject voor een bekwame orgelbouwer voor het nieuwe kerkorgel intensief begeleid. Van 1998 tot 2014 was de heer Van Olst bestuurlijk actief binnen de Raad van Toezicht van de Stichting Verpleeg- en Reactiveringscentrum Randerode. In die tijd heeft hij diverse fusies in goede banen geleid.
De laatste 4 jaar was hij als bijzonder adviseur van de Raad van Toezicht  nog betrokken bij de Stichting. Tot slot heeft dhr. Van Olst zich binnen de Rotary Deventer maatschappelijk ingezet voor Deventer gemeenschap.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch