Prijs collectieve zorgverzekering omlaag

De gemeente heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten met Salland Zorgverzekeringen voor de collectieve zorgverzekering voor Deventenaren met een laag inkomen. De premie in 2018 is lager dan voorgaande jaren. Ook in 2018 is er keuze uit meerdere pakketten, met of zonder dekking van het eigen risico.

De gemeente en Salland Zorgverzekeringen hebben al jaren een overeenkomst voor een uitgebreide ziektekostenverzekering tegen een lage premie voor mensen met een inkomen tot 110% van het minimumloon. Salland Zorgverzekeringen heeft voor 2018 de premies verlaagd en de collectiviteitskorting op de basisverzekering afgeschaft. De premie van de gemeentepolis daalt met enkele euro’s per maand.

Meer keuzevrijheid

Mensen kunnen kiezen tussen verschillende verzekeringspakketten. Verwachten ze weinig zorgkosten, dan kunnen ze voor 101,62 euro per maand een pakket kiezen, inclusief vergoedingen voor bijvoorbeeld, bril en fysiotherapeut, maar zonder tandartsverzekering en zonder dekking eigen risico. Het meest uitgebreide pakket, met tandartsverzekering en dekking eigen risico, kost 151,10 euro per maand.

Salland en gemeente dragen bij

De gemeente betaalt een deel van de premie en betaalt mee aan het afkopen van het eigen risico. Wethouder Jan Jaap Kolkman: “We bieden hiermee een uitstekende verzekering voor een nette prijs. Zo houden we de zorg toegankelijk voor mensen met een laag inkomen.”

Kijk voor meer informatie op www.deventer.nl/zorgverzekering.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch