Laatste kans regeling woningverbetering Voorstad Oost

Veel bewoners van Voorstad Oost hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van gratis advies en een aantrekkelijke lening bij het verbeteren van hun woning. De regeling eindigt in de zomer van 2017. Bewoners die hun huis willen isoleren of verbeteren krijgen een laatste kans om te profiteren.

De afgelopen tijd zijn veel woningen in Voorstad Oost sterk verbeterd. Dat geldt zowel voor de huurwoningen van corporaties, als voor koopwoningen. Er is geschilderd, kozijnen zijn vervangen en de isolatie is aangepakt voor lagere stookkosten en meer comfort. De woningverbeteringsregeling was voor veel bewoners een prettig steuntje in de rug.

De gemeente brengt met een opvallende campagne bij woningeigenaren onder de aandacht dat de regeling gaat stoppen. Op wisselende plekken in de wijk staat een opvallende 'informatiewoning'. Daarnaast wordt er informatiemateriaal verspreid dat de voordelen van het opknappen van de woning laat zien én de manier waarop bewoners het kunnen aanpakken. Bovendien zijn er adviseurs in de wijk om een persoonlijke toelichting te geven.

Aantrekkelijke regeling

De gemeente heeft de bouwkundig adviseurs van Bouwgenoot ingeschakeld om woningeigenaren vrijblijvend en onafhankelijk advies te geven. Bouwgenoot helpt desgewenst ook bij het regelen van de aantrekkelijke lening om de werkzaamheden uit te voeren: de rente ligt 3% onder het landelijk gemiddelde, met een minimum van 0,5%. Het klusteam van professionals uit de wijk staat klaar om werkzaamheden uit te voeren, maar bewoners kunnen ook een ander bedrijf inschakelen of het werk (deels) zelf doen.

Informatie en begeleiding

U kunt vrijblijvend binnenlopen bij Bouwgenoot: Kolkweg 43 (aan de Beestenmarkt), telefoon 0570 629938.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch