Winnaar prijsvraag ObjectONE

Hegeman Ontwikkeling in samenwerking met Space&Matter, PHI Vastgoed en Lucassen is de winnaar geworden van prijsvraag ObjectONE. Tot dat oordeel is de jury onder leiding van stedenbouwkundige Andries Geerse gekomen. De uitdaging was: Ontwikkel en bouw hét meest innovatieve en flexibele woon- en werkgebouw in Havenkwartier Deventer.

Impressie ObjectONE

Eind januari hebben 4 bureaus een ontwerp ingediend voor ObjectOne. Naast Hegeman Ontwikkeling deden ook team CODO, Krft en Stadskwadraat mee in de strijd.

De 1e reactie van Marita Flier van Hegeman was: “Samen met de toekomstige deelnemers willen we van ObjectOne een Icoon maken in het Havenkwartier”.

Juryoordeel

De inzending van Hegeman en Space&Matter heeft de jury overtuigd. Hun ‘smart frame’ biedt ongekende mogelijkheden voor toekomstige bewoners en kan stapsgewijs worden gerealiseerd. Individuele wensen bepalen ook het architectonische beeld. Dat beeld kan gedurende het ontwikkelproces dus nog veranderen. De jury vindt dit goed bij het Leitmotiv van het Havenkwartier passen.

Ultieme locatie voor experimenten

Het Havenkwartier is een karaktervol gebied waarin wonen, werken, horeca en evenementen samenkomen. Dé ultieme locatie voor experimenten, pionieren en ruimte voor ideeën.

Kijk voor meer informatie over ObjectONE op www.deventerverkoopt.nl/objectone.

English Deutsch