Nieuwe bestemming voor voormalige koloniale landbouwschool

De voormalige koloniale landbouwschool “Larenstein” krijgt na de sluiting in 2006 weer een nieuwe bestemming. De gemeente en ontwikkelaar Larenstein Development B.V. zijn het eens over een plan voor ongeveer 29 woningen en 44 appartementen.

Een deel van de woningen en appartementen komt  in de bestaande rijks monumentale gebouwen, waardoor dit bijzondere rijksmonument behouden blijft. In de tuin van de oude school worden stadswoningen, herenhuizen en een kleinschalig appartementencomplex gebouwd.

Karakteristiek voor Deventer

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Het is mooi dat dit karakteristieke gebouw na een lange periode van leegstand weer een functie krijgt. We hebben afgesproken dat dit pand zijn unieke karakter behoudt.”

Nieuwlarenstein

Eindverantwoordelijk ontwikkelaar Andries Tolman van Larenstein Development B.V. “Onder de naam ‘Nieuwlarenstein’ komt een divers woningaanbod rondom een grote gemeenschappelijke binnentuin. In het rijksmonument komen zowel huur- als koopwoningen. De verschillende typen grondgebonden woningen zijn allemaal koopwoningen”.

Duurzaamheid

Met Nieuwlarenstein willen gemeente en Larenstein Development B.V. bijdragen aan een duurzame, milieuvriendelijke leefomgeving. Zo komt er voor bewoners de mogelijkheid gebruik te maken van leenauto’s, komen er gemeenschappelijke plekken om fietsen te parkeren en blijft een grote groene binnentuin behouden.

Planning

Voor deze ontwikkeling moet het bestemmingsplan worden aangepast. De procedure hiervoor start voor de zomer. De buurtbewoners worden binnenkort  geïnformeerd over de plannen van ‘Nieuwlarenstein’. De verkoop van de eerste fase start naar verwachting dit najaar.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch