Gratis brandpreventie-advies en rookmelder bewoners winkelstraten binnenstad

Bewoners in de winkelstraten van de binnenstad kunnen zich in juni en juli aanmelden voor een gratis huisadvies over brandpreventie, inclusief een rookmelder. Een brandweerman of –vrouw komt dan bij de mensen thuis. Met deze actie maken gemeente Deventer en de brandweer binnenstadsbewoners bewust van de extra risico’s die juist zij lopen bij brand.

Dat goede brandpreventie mensenlevens redt, bleek bij de brand in de Spijkerboorsteeg. Door loeiende rookmelders wisten bewoners de panden op tijd te verlaten.

De actie brandpreventie startte begin 2017 in het Bergkwartier. De animo onder de bewoners was hier groot en de actie is succesvol afgerond. De vervolgactie richt zich op de winkelstraten.

Brandpreventie winkelstraten

De bewoners in de winkelstraten kunnen zich in juni en juli aanmelden voor gratis huisadvies. Zij ontvangen hierover deze week een brief. Een kaart met straten en adressen waar het om gaat vindt u op www.deventer.nl/brandpreventie. De overige binnenstadsbewoners komen later dit jaar aan de beurt.  

Advies bij u thuis

Tijdens het bezoek bij u thuis:

  • loopt de brandweerman of -vrouw met u door uw huis;
  • krijgt u advies over hoe u brand voorkomt of, als het toch misgaat de schade beperkt kunt houden;
  • krijgt u een gratis rookmelder. Deze wordt meteen wordt ophangen als u dat wilt.

Aanmelden

Wilt u een afspraak maken met de brandweer? Bel dan telefoonnummer: 088 - 119 70 00, of stuur een e-mail naar brandveiligleven@vrijsselland.nl. U vermeldt daarin:

  • onderwerp 'gratis brandpreventie'
  • uw adres en telefoonnummer

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over brandpreventie binnenstad op www.deventer.nl/brandpreventie.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

 
 

English Deutsch