Meerderheid gemeenteraad steunt doorgaan college

Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat het Deventer college doorgaat, met duidelijke kaders en werkafspraken. Een motie met deze strekking werd woensdagavond 12 juli aangenomen tijdens de raadsvergadering. Dit betekent dat Liesbeth Grijsen (Gemeentebelang), Jan Jaap Kolkman (PvdA) en Frits Rorink (CDA) doorgaan als wethouder.

Stadhuis Deventer

De motie volgde op een stevig debat, over het herwinnen van vertrouwen tussen de raad en het college. De wethouders legden tijdens het debat verantwoording af en gaven aan welke mogelijkheden zij zagen om te werken aan het herwinnen van vertrouwen van de raad. Voor een ruime meerderheid in de raad was dit uiteindelijk voldoende om door te gaan met het huidige college.

De motie werd ingediend door de fracties van GroenLinks, ChristenUnie en VVD en gesteund door coalitiepartijen Gemeentebelang, PvdA en CDA. De overige fracties stemden tegen de motie. 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch