De ‘Groenste Tuinen’ van Deventer

Wethouder Frits Rorink reikte woensdag 30 augustus prijzen uit aan de winnaars van de verkiezing van de ‘Groenste Tuinen’ van de gemeente Deventer.

Winnaars Groenste tuin van Deventer

Bij deze verkiezing, georganiseerd door de gemeente Deventer en Groei & Bloei Deventer, is zowel gelet op beplanting als ook op aantrekkelijkheid voor alles wat door de tuin vliegt en loopt. Ook is gekeken naar het gebruik van hemelwater, compostering en het gebruik van natuurlijke materialen.

Er had zich een 30-tal tuineigenaren aangemeld, van een kleine stadstuin tot een grote bostuin. Deze zijn vervolgens in een 3 categorieën ingedeeld. Jurering door de organisatie leverde de familie The-Kole uit de St Jurriënstraat op als winnaar van de stadstuin, de familie van den Driesche-Dijkstra van het Wiebengapad als winnaar van de middelgrote tuin en de familie Bijvank van de Spanjaardsdijk als winnaar van de grote tuin. Alle winnaars hebben een prachtige groene oase met veel ruimte voor groen en bloeiende planten en met minimale verharding. Vanuit hun passie zijn ze succesvol in het bevorderen van biodiversiteit in hun tuin en voldoen ze ‘cum laude’ aan de gestelde criteria.

Uit handen van voorzitter Cor Koppert van Groei & Bloei kregen de winnende tuinliefhebbers nog een boeket bloemen.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch