Inschrijving voor nieuwe coffeeshop gestart

Mensen die een coffeeshop willen starten kunnen sinds vrijdag hun belangstelling tonen door een formulier op te sturen naar de notaris. Dit kan tot 6 oktober 2017. De gemeente heeft een nieuw systeem om vergunningen en gedoogverklaringen voor een coffeeshop aan te vragen.

Als een coffeeshophouder stopt, kan iedereen zijn belangstelling bij de gemeente bekend maken. Omdat het aantal vergunningen voor coffeeshops binnen de gemeente beperkt is, bepaalt een notaris door loting wie van de belangstellenden daadwerkelijk een vergunning kan aanvragen.

Dat is in Deventer niet eerder zo gebeurd. Nieuw is ook dat de vergunning wordt verleend voor een periode van 10 jaar.

Voor meer informatie: www.deventer.nl/coffeeshops.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch