Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Recreatiegemeenschap Salland stopt per 2019

De Recreatiegemeenschap Salland (RGS) houdt per 1 januari 2019 op te bestaan. De RGS houdt zich sinds 1968 bezig met aanleg en onderhoud van recreatieve fietspaden en later met het Wandel- en Fietsnetwerk Salland. Dit onderhoud gaat nu terug naar de gemeenten.

Met het opheffen van de RGS bespaart Deventer  € 61.500 per jaar.

De RGS is een samenwerking tussen Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. De RGS kreeg subsidie van de provincie, maar die is vervallen sinds 2017. De bestuurslasten van de RGS waren relatief hoog. Het college stelt de gemeenteraad daarom voor om de RGS op 1 januari op te heffen.

Onderhoud

De gemeenten vinden het van groot belang dat het onderhoud aan de recreatieve fiets- en wandelpanden geborgd is. Ook het onderhoud en doorontwikkeling van de netwerken met bijvoorbeeld nieuwe (thema) routes is een vereiste. De toeristische netwerken zijn populair bij recreanten en toeristen.

Samenwerking

Het onderhoud van de fietspaden gaat terug naar de 3 gemeenten. Dit pakken zij samen op, net als de doorontwikkeling van de toeristische netwerken. Zij tekenen hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram. 

English Deutsch