Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Profielschets nieuwe burgemeester

Deventer zoekt een nieuwe burgemeester, een bestuurder die doortastend en met durf eraan bijdraagt dat onze gemeente een volgende stap zet. Dat staat in de profielschets voor de nieuwe burgemeester, die de gemeenteraad heeft opgesteld. Het profiel wordt in de raadsvergadering op woensdag 21 november 2018 besproken.

De gemeenteraad heeft de profielschets voor een nieuwe burgemeester opgesteld. In de profielschets legt de gemeenteraad vast welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben. Het profiel gaat op een vijftal thema’s in, waarop nadrukkelijk de bijdrage van een burgemeester wordt gevraagd.

“Deventer zoekt een nieuwe burgemeester, een bestuurder die doortastend en met durf eraan bijdraagt dat onze gemeente een volgende stap zet. In het benutten van economische mogelijkheden, in het verbinden van mensen, maar ook in het veilig samenleven en in bestuurlijke samenwerking”.

Profielschets

Bekijk de profielschets van de nieuwe burgemeester (pdf, 3,2 MB). Meer informatie over de benoemingsprocedure, vindt u via www.deventer.nl/nieuweburgemeester.

Om een compleet beeld te krijgen van alle rollen en gewenste competenties van een burgemeester voor Deventer, gingen de commissieleden het gesprek aan met heel veel mensen uit de Deventer samenleving. Ook lieten 1.659 inwoners hun mening horen via  vragenlijsten. Alle input heeft als basis gediend voor de profielschets. Een samenvatting van de burgemeesterspeiling is in de profielschets opgenomen.

Raadsvergadering

In de raadsvergadering van 21 november 2018 wordt de profielschets besproken. U kunt deze vergadering bijwonen of volgen via de livestream: https://deventer.raadsinformatie.nl/live.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch