Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Deventer wil vraagafhankelijk vervoer bij PlusOV houden

Het vraagafhankelijk vervoer, het taxivervoer voor Wmo-cliënten, wil het college ook na 1 augustus 2019 bij PlusOV laten. Deze afweging is gemaakt nadat alle andere deelnemende gemeenten in PlusOV op 1 november bekend maakten door te gaan met het vraagafhankelijk vervoer. Daarna heeft het college afgewogen wat de meest aantrekkelijke optie is voor Deventer.

Vervoer met Plus OV

De afgelopen weken is afgewogen wat de beste opties zijn voor het routegebonden vervoer (leerlingenvervoer en vervoer van mensen naar bijvoorbeeld dagbesteding) en het vraagafhankelijk  vervoer (taxivervoer voor Wmo-cliënten in de regio). Het college stelt nu aan de raad voor om het vraagafhankelijk vervoer bij PlusOV te laten en het routegebonden vervoer opnieuw aan te besteden.

Voordelen

Het taxivervoer voor Wmo-cliënten gaat bij PlusOV over het algemeen goed. Ook blijven de kosten hiervoor binnen de begroting. Daarnaast is voor dit soort vervoer regionale schaalgrootte van belang voor efficiency. Dit zijn enkele redenen waarom het college aan de raad voorstelt om voor dit vraagafhankelijke vervoer bij PlusOV te blijven.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch