Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Onderzoek naar woningbouw op oude plek Bouwbasic

Ontwikkelaar RW Deventer en de gemeente onderzoeken of het mogelijk is woningen te realiseren op de hoek van de Veenweg en de Weseperstraat. Partijen tekenen een intentieovereenkomst en nemen 6 maanden de tijd om de mogelijkheden te verkennen.

In de panden die er nu staan, zaten vroeger opleidingsinstituut Bouwbasic en wasserij De Ooievaar. Deze panden worden gesloopt om plek te maken voor nieuwbouw. De nieuwe woningen moeten aansluiten bij de woningen die de afgelopen jaren gebouwd zijn op het T&D-terrein.

Aanvulling

Wethouder Wonen Jan Jaap Kolkman is blij met de ontwikkelingen. “Deze plek verdient het om aangepakt te worden. Het T&D-terrein is dankzij de nieuwbouw de afgelopen jaren veranderd in een levendige familiewijk. Woningen op de plek van de oude Bouwbasic kunnen daar een prachtige aanvulling op zijn.”

Industriële locatie

Het gebied tussen de Veenweg en de Weseperstraat was een belangrijke industriële plek in de 20e eeuw. Naast het opleidingsinstituut en de wasserij, zaten hier ook Zandhuis & Zwart en de oude Karwei. De gemeente vindt het van belang dat de cultuurhistorische betekenis van deze plek behouden blijft. Dat is een belangrijk uitgangspunt bij het uitwerken van de plannen.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch