Stem op Deventer voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2018

Deventer is in de race voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2018. Naast de juryprijs voor de beste erfgoedgemeente van Nederland is er ook een publieksprijs. Doe mee en stem op Deventer.

BNG Bank Erfgoedprijs, BNG Cultuurfonds

Publieksprijs

Van 15 februari tot en met 22 maart 2018 kan iedereen op www.kunsten92.nl/publieksprijs voor de publieksprijs op Deventer stemmen (of op 1 van de andere 3 kanshebbers: Leiden, Tilburg en Zaanstad).

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Met onze partners in de stad en de provincie werken we al lange tijd aan behoud en (her)gebruik van ons erfgoed. Of het nu gaat om parken, industrieel of religieus erfgoed, museumcollecties of nieuw erfgoed als het stadhuiskwartier. Daar gaan we mee door. De nominatie is al een waardering voor die inzet, maar ik hoop van harte dat we in de prijzen vallen”.

Promotiefilmpjes

Deventer heeft bij de presentatie filmbeelden gebruikt waarbij ook 4 Deventenaren aan het woord kwamen. Daarin vertellen schrijver Özcan Akyol (Eus), ‘Bergkwartier-strijder’ Jan Strik, architect Ellen Schild en Deventer Verhaal-directeur Garrelt Verhoeven wat erfgoed in Deventer voor hen betekent. Bekijk ook het algemene promotiefilmpje.

Stem op Deventer

Bent u ook trots op ons Deventer erfgoed? Vanaf donderdag 15 februari kunt u stemmen. Deel, like, retweet en … stem op www.kunsten92.nl/publieksprijs op Deventer.

Kijk voor meer informatie op www.deventer.nl/BNGpublieksprijs.

English Deutsch