Gemeente handelt WOZ-bezwaren liefst zelf snel af

De gemeente wil voorkomen dat mensen die twijfels hebben over de hoogte van de WOZ-waarde van hun woning in zee gaan met commerciële ‘bezwaarmakers’. Het is overbodig en kost de gemeente veel geld. Uiteindelijk draaien alle inwoners voor die kosten op.

WOZ-bureaus en makelaars e-mailen en adverteren dat zij bezwaar kunnen maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Zij hanteren slogans als: 'WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!'. Dit klinkt mooi maar hoe werkt het nu eigenlijk?

Hogere kosten voor gemeente en u als belastingbetaler

Deze bureaus krijgen vergoedingen als het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd. Tot wel € 700 per bezwaar. Die kosten moeten worden betaald door de gemeente en worden dus opgebracht door alle inwoners.

Machtiging

Een WOZ bureau vraagt een machtiging te ondertekenen om  bezwaar te maken. Deze (doorlopende) machtiging wordt ook gebruikt om namens iemand een beroepsprocedure bij de Rechtbank te voeren.

De gemeente helpt gratis

Gemeente Deventer wil zelf ook dat de WOZ-waarde op de aanslag klopt. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, passen we deze graag  aan. Bezwaar maken kan heel eenvoudig online. Kijk op www.deventer.nl/belastingen.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch