Turkse verkiezingen in Deventer

Op 24 juni zijn er parlementsverkiezingen in Turkije. Kiesgerechtigden kunnen ook in Nederland hun stem uitbrengen. In Oost Nederland kan dat van 15 tot en met 19 juni in de sporthal van De Scheg. Het Turks consulaat organiseert en betaalt deze verkiezingen. Er worden verkeersmaatregelen genomen.

De Scheg Beleving in Beweging

Het stembureau is open van 09.00 tot 21.00 uur.

Parkeren bij de A1 en pendelbussen

Parkeren bij de Scheg kan zeer beperkt vanwege bouwwerkzaamheden. Reizen per trein (station Colmschate op 100 meter) of parkeren bij de A1 wordt dringend geadviseerd. Er wordt een parkeerterrein ingericht op het A1 Bedrijvenpark bij afslag 24 (Deventer-Oost). Pendelbussen rijden van en naar De Scheg. Borden langs de A1 leiden naar dit parkeerterrein.

Parkeercontrole

Tegen foutparkeren in de wijk en bij winkelcentrum de Flora treden gemeente en politie op. U kunt foutparkeren melden via telefoonnummer 0900-8844 van de politie. De gemeente vraagt ook omwonenden hun auto echt op een parkeerplek te zetten, omdat bij handhaving geen onderscheid mogelijk is.

Zwemmen en spelen

Het Zwemparadijs en Speelparadijs van De Scheg blijven gewoon open tijdens de reguliere openingstijden. Kijk daarvoor op www.descheg.nl. Huurders van De Scheg blijven gewoon toegang houden tot hun accommodatie.

Ook bij eerdere Turkse verkiezingen in 2015 en een referendum in 2017 kon in Deventer gestemd worden. Ook in Rotterdam bestaat die mogelijkheid.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch