Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Enexis, Enpuls en gemeente werken samen aan energietransitie

Enexis Netbeheer en dochteronderneming Enpuls (gericht op duurzame energieoplossingen) gaan Deventer helpen bij de energietransitie. Nederland moet omschakelen van fossiele brandstof zoals aardgas naar duurzame energie. Goede samenwerking tussen overheden en energiepartners is daarbij noodzakelijk. Daarom wordt een convenant gesloten.

Bij warmteprojecten waar bijvoorbeeld restwarmte van bedrijven of afvalwaterzuivering gebruikt kan worden voor het verwarmen van woningen, spelen bedrijven die de netwerken beheren voor elektriciteit, gas en warmte een cruciale rol. Enexis Netbeheer en Enpuls zetten zich in voor integraal netbeheer van elektriciteit, gas en warmte.

Lokaal en regionaal

Het Rijk heeft bepaald dat gemeenten de regie moeten nemen in de energietransitie. Deventer stelt hiervoor een Energieplan op. Daarnaast is afstemming nodig in de regio. Enexis Netbeheer, Enpuls en de gemeente Deventer werken samen met andere gemeenten in West-Overijssel aan een regionale strategie.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch