Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Subsidies cultuureducatie stapsgewijs aangepast aan nieuw beleid

Afgelopen zomer is door de raad nieuw beleid voor cultuureducatie vastgesteld. Dit leidt tot een herverdeling van de beschikbare middelen die tot nu toe grotendeels naar het Kunstcircuit gaan. 2019 wordt een overgangsjaar. Stap voor stap wordt het nieuwe beleid vertaald in de subsidie.

Verantwoordelijk wethouder Carlo Verhaar: “We hebben goed geluisterd naar het veld en nieuw beleid geformuleerd. Het Kunstcircuit krijgt een nieuwe functie in het veld van cultuureducatie. We bieden hen ruimte om hier zorgvuldig naar toe te werken.”

Afstoten taken

In 2019 gaat het Kunstcircuit de omslag maken naar het nieuwe cultuureducatiebeleid. De komende maanden wordt in beeld gebracht welke consequenties het heeft wanneer het pand aan Keizerstraat 70 en de bijbehorende verhuurorganisaties worden afgestoten en hoe de rol van intermediair ingevuld wordt. Hiertoe maakt het Kunstcircuit een nieuw plan.

Lesruimtes

Uit onderzoek blijkt dat er door docenten heel divers wordt gedacht over het huren van lesruimtes aan de Keizerstraat en elders. Begin 2019 moet inzichtelijk worden gemaakt welke consequenties het afstoten van de Keizerstraat heeft.

Budget

Het totale budget cultuureducatie bedraagt ongeveer 1,2 miljoen euro per jaar. Tot nu toe gaat dit budget naar 2 organisaties: het Kunstcircuit en naar het Theaterschip. Voor de eerste 8 maanden van 2019 blijft deze situatie grotendeels gehandhaafd. Wel wordt een bedrag van ruim € 27.000 dit jaar vrijgemaakt voor andere initiatieven. Het college beslist uiterlijk juni 2019 over de subsidieverdeling voor de laatste 4 maanden van 2019.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch