Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Hoe wordt mobiliteit duurzamer in Deventer?

Deventer wil dat de uitstoot van CO2 vermindert. Mobiliteit neemt 20% van de uitstoot voor haar rekening. We stimuleren het overstappen van de auto op de fiets en het openbaar vervoer. Het programmaplan Duurzame Mobiliteit geeft een overzicht van de opgaven daarvoor en van de prioriteiten in uitvoering.

Wethouder Frits Rorink: “Fietsen is gezond en goed voor het milieu. Inwoners van Deventer gaan merken dat als we ergens een weg aanpakken, fietsers ruim baan krijgen. We kunnen alleen niet alles in één keer. We gaan nu eerst aan de slag in Deventer-noord, bij de Oerdijk, en bij de bedrijventerreinen langs de A1.”

Goede voorbeeld

De gemeente wil zelf het goede voorbeeld geven. Deventer heeft daarom begin 2019 de ‘Verklaring Schone Mobiliteit’ ondertekend. Medewerkers worden gestimuleerd om voor zakelijk verkeer de fiets en het openbaar vervoer te nemen. Voor noodzakelijk zakelijk autoverkeer wil de gemeente overstappen op emissieloos vervoer, zoals elektrische (deel)auto’s.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch