Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Zwarte Pieten én roetveegpieten bij intocht Sinterklaas

Als het aan het college ligt, zijn er dit jaar zowel zwarte pieten als roetveegpieten te zien bij de Deventer intocht. Eén op de 3 pieten is een roetveegpiet. De burgemeester is sinds september 2018 in gesprek met de Deventer Sinterklaascommissie over meer diversiteit in het uiterlijk van de Pieten.

Luchtfoto intocht Sint

Burgemeester Ron König: “De Sinterklaascommissie organiseert ieder jaar een geweldige intocht en daar hebben we veel waardering voor. Tijdens en na de intocht van vorig jaar kwamen er bij de gemeente klachten binnen over het eenzijdige beeld van Zwarte Piet. Omdat we willen dat iedereen plezier moet kunnen beleven aan het Sinterklaasfeest willen we de intocht geleidelijk aan veranderen. Daarom stellen we voor dat er óók roetveegpieten te zien zijn. De intocht van Sinterklaas is een feest voor alle Deventenaren.”

De Sinterklaascommissie ontvangt jaarlijks een financiële bijdrage van de gemeente voor het organiseren van de Sinterklaasintocht. In de subsidievoorwaarden is opgenomen dat dit jaar 1 op de 3 Pieten een roetveegpiet is. In 2020 geldt dat voor 2 op de 3 Pieten.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch