Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuwe afvalbakken in de binnenstad

Bezoekers van de binnenstad kunnen hun plastic verpakkingen, blik en drankpakken (pmd) en overig afval vanaf half november gescheiden kwijt. Dat is volgens de gemeente een logische stap, nu afvalscheiding thuis steeds normaler wordt. De komende weken worden 56 nieuwe afvalbakken geplaatst; oude afvalbakken verdwijnen. De nieuwe bakken moeten ook leiden tot een schonere binnenstad.

Afval scheiden wordt steeds vanzelfsprekender; thuis, op scholen, op het werk. Dan is het een logische stap om ook op straat afval te scheiden vindt de gemeente. In het centrum van Deventer worden daarom nieuwe afvalbakken geplaatst, die het mogelijk maken om pmd gescheiden aan te bieden. Ook komen er nieuwe afvalbakken voor restafval.

Duidelijke visuals maken zichtbaar welk soort afval waar in moet. Tijdens de introductie worden bezoekers van de stad geïnformeerd en geïnstrueerd. Om goed gebruik van de nieuwe bakken te bevorderen, zijn onlangs ook ondernemers en bewoners van de binnenstad geïnformeerd.

Circulus-Berkel gaat monitoren of de bakken goed gebruikt worden, of de omgeving schoon blijft van zwerfvuil en hoe vaak de afvalbakken geleegd moeten worden voor een schone binnenstad.

Planning

Voor de nieuw te plaatsen bakken is een plaatsingsplan gemaakt, gebaseerd op looproutes. Oude bakken die niet in dit plan passen worden weggehaald door het Groenbedrijf. Medewerkers van het Groenbedrijf plaatsen de komende weken ook de nieuwe afvalbakken. Straatwerk zal netjes worden hersteld en gevels worden gereinigd door Cambio, onderdeel van Circulus-Berkel.

Als de klus geklaard is, volgt een feestelijke introductie met de boodschap: ‘Schone binnenstad, kinderspel!’. De nadruk ligt daarbij op het gemak en de vanzelfsprekendheid van het afval scheiden, ook in de binnenstad.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch