Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Digitaal parkeren in Deventer

Komend jaar wil het college parkeren verder digitaliseren. Nu is betalen voor parkeren op straat met de telefoon al mogelijk. Parkeerders betalen dan achteraf en per minuut. De volgende stap is het uitbreiden van apparatuur in de parkeergarages en uiteindelijk op straat. Dat vergroot het gebruiksgemak voor parkeerders. Het maakt het in de toekomst ook mogelijk om met een scanvoertuig te controleren.

Het college vraagt de gemeenteraad om hiervoor budget beschikbaar te stellen.

Realisatie kost tijd

Wethouder Frits Rorink: “Volgend jaar beginnen we met de garages. Waarna het parkeren op straat volgt. Dat vergt investeringen, daar heb ik de raad voor nodig. Ook privacy moet natuurlijk honderd procent waterdicht zijn. We kijken daarbij ook goed hoe andere gemeenten dat opgelost hebben.”

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch