Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

OBS De Schakel en Montessorischool l’Ambiente samen door als openbare montessorischool

Basisschool de Schakel aan de Zwaluwenburg gaat vanaf volgend schooljaar samen met de montessorischool l’Ambiente aan de Eekhoorn. Zij gaan samen verder als openbare montessorischool. Het college van burgemeester en wethouders stemt in met deze samenvoeging.

Door vergrijzing dalen de leerlingenaantallen van de scholen in Colmschate-Noord. OBS de Schakel, heeft nu nog maar 82 leerlingen. Omdat de komende jaren geen groei laten zien, slaan de Schakel en l’Ambiente de handen ineen. De nieuwe school wordt gehuisvest in het gebouw van l’Ambiente aan de Eekhoorn. Dit gebouw is kwalitatief het beste.

Breed draagvlak bij ouders

Uit een ouderraadpleging op beide scholen blijkt dat een ruime meerderheid van de ouders de samenvoeging van de scholen als een mooie kans ziet om de kwaliteit van onderwijs in Colmschate-Noord te waarborgen. Ouders zijn vanaf het begin actief betrokken bij de samenvoeging.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch