Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Gulden Adelaar 2020 voor Loes ten Anscher

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 26 november besloten de tweejaarlijkse Deventer culturele en wetenschapsprijs ‘De Gulden Adelaar’ voor het jaar 2020 toe te kennen aan mevrouw Loes ten Anscher.

Deventer Raamwerk van Loes ten Anscher

De Commissie van Advies voor de toekenning van de Deventer culturele prijs ‘De Gulden Adelaar’ heeft Ten Anscher voorgedragen voor de prestigieuze Deventer prijs.

Uit de voordracht

De kracht en de schoonheid van het werk van Ten Anscher liggen besloten in de balans tussen toeval en regie. Die balans bleek een krachtige leidraad bij de realisatie van het Deventer Raamwerk. Het Deventer Raamwerk laat het stadhuis spreken. Met haar team wist zij de 2260 vingerafdrukken van Deventenaren op eigenzinnige en geïnspireerde wijze samen te smeden tot een fantastisch kunstwerk. Dat maakt het stadhuiskwartier het huis voor alle Deventenaren.

Sociaalartistieke projecten

Ten Anscher is een begenadigd ‘community arts kunstenaar’. In haar sociale projecten verbindt zij zich met een thema, een plek, maar vooral ook met een groep mensen. Altijd komt er iets bijzonders uit, waar haar liefde voor materiaal en ambachtelijkheid uit blijkt.

Mensen verbinden

Loes ten Anscher is een vakvrouw. Maar bovenal een geëngageerd kunstenares, die in staat is mensen zich sterk verbonden te laten voelen met het eindresultaat. Deventer mag trots zijn op Ten Anscher.

Uitreiking

De Gulden Adelaar wordt uitgereikt in april 2020.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch