Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Oproep Overijssel: Stel opening Lelystad Airport uit

De minister moet nu géén luchthavenbesluit nemen voor Lelystad Airport. Eérst moet er een nieuwe luchtvaartnota zijn, waarin de voorwaarden voor de luchtvaart staan. En moet het luchtruim zijn herzien, zodat hoger kan worden gevlogen. Die oproep doen 15 gemeenten waaronder Deventer en de provincie Overijssel.

Thumbnail

Gemeenten en provincie vinden dat met de huidige besluitvorming voorbij wordt gegaan aan belangrijke discussies over de luchtvaartnota, waarin de minister ook zelf de balans wil zoeken tussen economie, veiligheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Een andere volgorde van besluitvorming is daarom wenselijk.

Belangrijke randvoorwaarden

Mocht er toch een luchthavenbesluit komen, dan willen gemeenten en provincie dat er voorwaarden worden vastgelegd zoals over een snelle stijging en daling van en naar Lelystad en maximaal 10.000 vliegbewegingen per jaar. Dit om overlast voor inwoners te beperken.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch