Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

College kiest niet voor organisatie wielerevenement

Een prachtige kans, die niet op het juiste moment voorbijkomt. Dat is de conclusie van het college van B&W als het gaat om het Wereldkampioenschap Tijdrijden voor Teams. Het college kiest niet voor de organisatie van het evenement en gaat hierover in gesprek met de gemeenteraad.

Volgens het college zijn er momenteel te veel andere uitdagingen die om een brede afweging vragen. De organisatie van het wielerevenement zou een te grote claim leggen op de beschikbare middelen.

Opgaven

Wethouder Rob de Geest: “Er ligt een ambitieus coalitieakkoord, met grote opgaven op het gebied van duurzaamheid, woningbouw en economie. Ook in de cultuursector moeten er dit jaar scherpe keuzes gemaakt worden. Deze zaken verdienen een zorgvuldige afweging door het college en de raad. De organisatie van het wielerevenement zou een te grote claim leggen op de beschikbare middelen.”

Internationale allure

Over de opzet van het evenement en de potentie was binnen het college geen discussie. “Het evenement heeft de mogelijkheid om uit te groeien tot een groot feest met internationale allure, met de professionele mannen- en vrouwenteams. Het college zag daar mooie kansen.”

De afgelopen weken sprak de gemeente diverse partners in de stad over dit evenement. Het college van B&W waardeert de inspanningen van de diverse Deventer partners die meedachten over de mogelijkheden.

Conclusie

De Geest: “Veel partijen zagen de mogelijkheden van het evenement en wilden er op een bepaalde manier aan bijdragen. Maar er waren ook openlijke twijfels, met name over de financiën. Al met al trekken wij als college de conclusie dat het beter is om ons nu niet te verbinden aan dit evenement.”

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch