Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

13 maart Boomfeestdag

Woensdag 13 maart is het Boomfeestdag. Bij zwembad de Looërmark in Loo Bathmen planten kinderen van de 3 basisscholen in Bathmen bomen op de ligweide. Voor het zwembad extra feestelijk, omdat het 50 jaar bestaat. In de Vijfhoek planten kinderen van 2 scholen bomen op het Landje van Niets, een bewonersinitiatief voor een ecologisch natuurgebiedje.

Boomfeestdag

Gedeputeerde Hester Maij, commissaris van de koning Andries Heidema en wethouder Frits Rorink wonen de Boomfeestdag bij. De Ulebelt organiseert de Boomfeestdag met de Deventer Bomenstichting, IVN Deventer, Vogelwerkgroep IJsselstreek, gemeente Deventer, Het Groenbedrijf, Stichting Groen en Mens en vrijwilligers van beide plantlocaties.

Boomfeestdag

Boomfeestdag is er om kinderen bij natuur en bomen te betrekken. Doel is om elk kind in de basisschooltijd minstens 1 boom te laten planten. De kinderen dragen zo ook een steentje bij aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch