Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).
Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

IJsseloevers klaar voor zomer

Natuurpark Deventer IJsseloevers - het natuurgebied rond de IJssel - is klaar voor de zomer. De eerste afvalbakken staan langs de IJsselstranden. De boodschap is helder: strandgasten zijn van harte welkom in de uiterwaarden, maar ze zijn ‘te gast’ in de natuur.

Tijdens de zomermaanden zijn de IJsseloevers populaire recreatieplekken. Aan het eind van een warme dag blijft er geregeld afval achter. Dat zorgt voor overlast. Met acties en maatregelen hebben bewonersgroepen, Circulus-Berkel, Stichting IJssellandschap en team Toezicht van de gemeente Deventer afgelopen jaar het aantal klachten weten te beperken.

Wethouder Frits Rorink “Bewoners helpen ons het gebied schoon te houden, dat verdient een groot compliment!”

Meer maatregelen

Bij de ingangen van het natuurpark komen borden met spelregels. Er komen extra afvalbakken en bij het Zwarte Pad / Ossenweerdstraat (onderaan de spoorbrug) komen fietsenrekken. Dit om fiets parkeren op de spoorbrug te verminderen. Bij de Melksterweide staan al fietsenrekken. Ook bij de ingang van het gebied aan de achterzijde van het IJsselhotel komt een fietsenstalling.

Tot slot start er een proef waarbij mensen afvalzakjes kunnen meenemen, die ze bij het verlaten kunnen achterlaten in een container.

Kom IJsselen!

Bezoekers van het natuurpark krijgen de uitnodiging te komen ‘IJsselen’. “IJsselen betekent voor mij dat iedereen welkom is in het gebied”, zegt wethouder Rorink. “Dat iedereen kan genieten van de prachtige natuur in de uiterwaarden. Het betekent ook dat strandgasten het gebied netjes houden. Met deze maatregelen hopen we dat te stimuleren.”

Street-art

De trap van de spoorbrug zit vol met graffiti. Onderaan de trap ligt vaak afval. Dat geeft een onbehagelijk gevoel. De plek wordt opgeruimd en de trap krijgt een make-over door een street-artist met een schildering die past bij het natuurgebied.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.


English Deutsch