Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Energieplan Deventer in de steigers

Het college gaat met de gemeenteraad in gesprek over het Energieplan Deventer: leren door te doen. Deventer wil energieneutraal worden. In het Energieplan wordt deze ambitie vertaald naar acties. Nu liggen de contouren van dit plan voor ter bespreking met de gemeenteraad.

Wethouder Carlo Verhaar: “We willen overschakelen op duurzame elektriciteit en onze huizen verwarmen zonder aardgas. Dat is een complexe opgave, zeker omdat het voor iedereen betaalbaar moet blijven. We gaan dit stapsgewijs aanpakken en al doende gaan we leren hoe we dit per wijk vormgeven.”

Verder proces

Op 15 mei bespreekt de gemeenteraad de contouren van het Energieplan. Daarna wordt aan de hand van de input van de gemeenteraad het plan verder vervolmaakt. Naar verwachting wordt het daarna rond de zomer ter besluitvorming aan de raad voorgelegd.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch