Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Wilhelminabrug vaker gekleurd aangelicht

Sinds 2018 is het mogelijk de Wilhelminabrug gekleurd aan te lichten. Besloten is de brug vaker aan te lichten op vaste dagen zoals Koningsdag en tijdens evenementen zoals Deventer op Stelten. Daarnaast kan voortaan ook ad hoc worden besloten om gekleurd aan te lichten bij een bijzondere gebeurtenis.

Wethouder Frits Rorink: “Het is een prachtig gezicht als de brug in kleur wordt aangelicht. Tegelijkertijd moet het wel iets bijzonders blijven. Ook mooi dat we nu op actualiteiten kunnen inspelen, bijvoorbeeld als Go Ahead Eagles kampioen wordt.”

Vaste dagen

De brug werd afgelopen jaar al aangelicht op Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag en Coming-Outdag. Voortaan wordt de brug ook aangelicht tijdens Bevrijdingsdag, Deventer op Stelten, de Boekenmarkt en het Dickensfestijn.

Ad hoc

Ook kan ad hoc worden besloten om de brug aan te lichten. Bijvoorbeeld als er een gebeurtenis heeft plaatsgevonden met een grote maatschappelijke impact. Hiervoor zijn uitgangspunten vastgesteld. De burgemeester beslist hierover.

Techniek

Door de ledverlichting kan er gekozen worden uit allerlei kleuren. Het gaat om schijnwerpers op de brug. Hiermee is veel mogelijk maar niet alles. Zo kan bijvoorbeeld lang niet iedere vlag geprojecteerd worden op de brug.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch