Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Gezondheidsdienst voor Dieren krijgt predicaat Koninklijk

De Deventer onderneming Gezondheidsdienst voor Dieren bestond 1 mei 100 jaar en krijgt voor de grote betekenis in het vakgebied het predicaat Koninklijk.

Gezondheidsdienst voor Dieren krijgt predicaat Koninklijk

Met ruim 500 medewerkers zet Gezondheidsdienst voor Dieren zich in voor de gezondheid van dieren. Het is 1 van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld.

Uniek in Nederland

De Gezondheidsdienst voor Dieren werkt voor land- en tuinbouworganisaties, dierhouders, dierenartspraktijken, overheden, universiteiten en andere kennisinstellingen, en het bedrijfsleven. De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise maakt de Gezondheidsdienst voor Dieren uniek in Nederland en daarbuiten.

Jubileumfeest met de Koning

De Gezondheidsdienst voor Dieren vierde donderdag 16 mei het 100-jarig bestaan in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning. Tijdens dit bezoek was er aandacht voor het moderne veterinaire laboratorium en het doorgeven van kennis op internationaal niveau over diergezondheid, veterinaire diagnostiek en laboratoriumonderzoek.

Hofleverancier

De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier" toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen, die een zeer belangrijke plaats innemen in hun regio en daarnaast minimaal 100 jaar bestaan.

Overhandiging predicaat

Op vrijdag 17 mei heeft burgemeester Ron König het predicaat Koninklijk overhandigd tijdens een jubileumbijeenkomst voor relaties.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch