Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Uitvoeringsagenda voor benutten economische kansen

De Deventer economie zit in de lift. Steeds meer bezoekers en toeristen weten Deventer te vinden. Zo steeg het aantal dagjesmensen in 2018 naar maar liefst drie miljoen en steeg de stad flink in de lijst van MKB-vriendelijkste gemeenten. De gemeentelijke uitvoeringsagenda brengt nu in kaart hoe Deventer economische kansen nog beter kan benutten.

Wethouder Thomas Walder: “Deventer doet het erg goed. Toeristisch was de ambitie om te groeien naar 3 miljoen bezoekers in 2020, dat aantal is in 2018 al behaald. Mensen bleven ook vaker een nacht en gaven meer geld uit. In Deventer zijn alle ingrediënten voor succes aanwezig: een goed georganiseerd bedrijfsleven, regionale samenwerking, hoogwaardige kennisinstellingen en een prachtige woonomgeving. Die economische potentie willen we gezamenlijk nog beter benutten.”

Impuls

De gemeentelijke uitvoeringsagenda biedt overzicht en laat zien hoe de gemeente, ondernemers en onderwijsinstellingen de Deventer economie een stevige impuls geven. De agenda kijkt hierbij naar de sterke punten van Deventer, zoals de ligging aan de A1, spoorverbindingen en aan de IJssel. In combinatie met de historische Hanzestad, internationale tradities, een prachtig buitengebied en florerende werklocaties.

Richting

De uitvoeringsagenda geldt tot 2022 en is opgebouwd rond de volgende thema’s:

  1. Versterken van werklocaties
  2. Versterken economische structuur en ondernemersklimaat
  3. Aantrekkelijke stad
  4. Veerkrachtige arbeidsmarkt
  5. Deventer internationale Hanzestad

Focus

De lokale samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs is vormgegeven in het Deventer Economisch Perspectief (DEP). Het DEP heeft een gezamenlijke focus gekozen om drie kansrijke thema’s en clusters van projecten op te pakken. Dit zijn: Werklocaties van de Toekomst, Slimme Campusstad en Verbindende Kennisstad.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch