Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Tempo in procedure zonnepark Bathmen

Aangezien de grens in zicht is van het aantal zonneparken dat aangesloten kan worden op het energienet, wil de initiatiefnemer van het zonnepark in Bathmen tempo maken. Het college gaat de raad voorstellen de procedures voor het bestemmingplan en de omgevingsvergunning tegelijk te doorlopen. Dat levert tijdwinst op.

Verantwoordelijk wethouder Liesbeth Grijsen: “We willen 2 procedures tegelijkertijd doen maar niet minder zorgvuldig. Daarom zoeken we actief de publiciteit en maken we straks breed bekend hoe je kan inspreken. De initiatiefnemer communiceert zelf ook goed met de omgeving en heeft daardoor al veel draagvlak.”

Haast

Onlangs heeft Enexis de exploitant geïnformeerd dat als gevolg van de realisatie van nieuwe zonnevelden in omliggende gemeenten, de beschikbare capaciteit voor een belangrijk deel is ingevuld. Op dit moment zou nog maar de helft van de capaciteit beschikbaar zijn die nodig is. Op termijn wordt overigens wel aanvullende capaciteit verwacht.

Coördinatieregeling

De coördinatieregeling maakt het mogelijk de (ontwerp)besluiten voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gezamenlijk bekend te maken en ter inzage te leggen. Iedereen kan hierop een zienswijze indienen. Het is weliswaar niet mogelijk bezwaar te maken, maar er kan wel direct beroep ingesteld worden.

Proces

Het college stelt de raad voor de coördinatieregeling goed te keuren. Na goedkeuring maakt de gemeente actief bekend wanneer de procedure start, hoe men een zienswijze in kan dienen en hoe de procedure verloopt.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter,Facebook en Instagram.

English Deutsch