Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).
Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Willemsen de Koning en TCR gaan vervoer doen

Taxibedrijf Willemsen de Koning is bij de aanbesteding van het jeugdwetvervoer en leerlingenvervoer van de gemeente Deventer als beste uit de bus gekomen. Aan Taxi Centrale Raalte (TCR) is het vervoer van de Wmo-dagbesteding definitief gegund.

Dit betekent dat vanaf 1 augustus 2019 dit vervoer niet meer wordt uitgevoerd via Plus-OV maar gaat via deze vervoerders. Betrokkenen worden tijdig geïnformeerd over de veranderingen in hun vervoer. Plus-OV blijft het taxivervoer voor Wmo-cliënten uitvoeren.

Veranderingen

Ouders en verzorgers van de kinderen krijgen persoonlijk bericht. De vervoersbedrijven gaan op basis van de gegevens die de gemeente aanlevert, de ritten plannen, de chauffeurs indelen en communiceren hierover met de reizigers. Over het vervoer naar  Wmo-dagbesteding zijn met de zorgaanbieders afspraken gemaakt om het vervoer vanaf 1 augustus te regelen.

Wat vooraf ging

Er waren veel klachten over het leerlingen-, Wmo-dagbesteding- en jeugdwetvervoer. Dit vervoer dat ook wel routegebonden vervoer wordt genoemd, was ondergebracht bij Plus-OV. De gemeente Deventer heeft, net als de gemeenten Apeldoorn en Zutphen, vorig jaar besloten dit weer zelf op te pakken. Er volgde een aanbesteding die nu dus is afgerond met een definitieve gunning.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter,Facebook en Instagram.

English Deutsch