Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Nieuwe woningbouw aan Stationsweg Colmschate

Aan de Stationsweg op het terrein van de voormalige melkfabriek IJsseldal komen 41 woningen. De Nota van Uitgangspunten voor de ontwikkeling is door het college vastgesteld. Ontwikkelaar Janssen de Jong kan naar verwachting in 2020 starten met de bouw.

Verantwoordelijk wethouder Liesbeth Grijsen: “Het wordt een mooi gemixt buurtje met deels sociale koopwoningen. Zo blijven we een aantrekkelijke woonstad, een belangrijke pijler voor een sterk Deventer.”

Woningen

In het ‘Zuivelbuurtje’ komen straks 41 woningen: 8 sociale koopwoningen, 14 twee onder een kapwoningen, 3 vrijstaande woningen en 16 woningen die samen tevens geluidwal zijn aan de spoorzijde.

Proces

Nu de Nota van Uitgangspunten is vastgesteld volgt de anterieure overeenkomst waarin de gemeentelijke kosten worden geregeld. Daarna wordt het bestemmingsplan opgesteld en in procedure gebracht. In 2020 zou de bouw kunnen starten.

Wilt u meer weten over dit nieuwbouwproject? Neem contact op met ontwikkelaar Jansen de Jong via telefoonnummer 088 - 35 59 700.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

 

English Deutsch