Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).
Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Ron König geïnstalleerd als burgemeester van Deventer

Deventer heeft sinds donderdag 6 juni weer een kroonbenoemde burgemeester. Ron König werd geïnstalleerd door commissaris van de Koning Andries Heidema. Aansluitend kreeg hij de ambtsketen overhandigd van locoburgemeester Liesbeth Grijsen en de voorzittershamer uit handen van Erik Stegink, vicevoorzitter van de gemeenteraad.

Burgemeester Ron König

De feestelijke gebeurtenis werd omlijst door optredens van de Battumse revue, tekstdichter Robin Bleeker, de Deventer Jeugd Musical, stadsomroeper Gunther Kropp, zangeres Danielle Kien en de sfeerteam van Go Ahead Eagles.

Ron König was de afgelopen 11 maanden waarnemend burgemeester van Deventer. In zijn toespraak zei hij daarover: “De ontvangst hier op het stadhuis en daarbuiten was allerhartelijkst. Ik voelde mij snel thuis. Dat zegt iets over het plezierige karakter van deze gemeenschap, van deze gemeente en ongetwijfeld hielp het gevoel van herkenning ook. Doesburg, waar ik geboren en getogen ben, heeft veel overeenkomsten met Deventer.

In de afgelopen maanden heb ik veel Deventenaren ontmoet en de gemeente leren kennen, hoewel ik nog iedere week nieuwe pareltjes ontdek. Ik beschouw de rest van dit jaar nog als ‘kennismakingsperiode’. Om er te kunnen zijn voor Deventer wil ik de inwoners, de stad en het ommeland écht leren kennen. Dat begint met luisteren naar de verhalen, over de stad, over de dorpen en over de mensen die Deventer maken tot de gemeenschap die ze is.

Voor een kennismaking met een bijzondere plek in Deventer of met een bijzondere inwoner van Deventer maak ik dus graag tijd. Uw suggesties daarvoor zijn meer dan welkom.

Het is een eer en het is een voorrecht om burgemeester van een zo mooie, authentieke, eigenwijze en vernieuwende gemeente als Deventer te zijn. Ik ga er alles aan doen om het in mij gestelde vertrouwen waar te maken.”

Lees de gehele tekst van de toespraak van burgemeester Ron König.

 

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Toespraak Ron König 153,5 KB
Spring naar begin van Bijlage-overzicht
English Deutsch