Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).
Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Nieuwe afvalbakken in de binnenstad

In de binnenstad staan veel verschillende afvalbakken en een deel is aan vervanging toe. Na een selectie- en testperiode is gekozen voor eenvoudig ogende afvalbakken waarbij PMD aan de ene kant en restafval aan de andere kant kan worden ingeworpen.

Gescheiden

Deventer is koploper als het gaat om afvalscheiding. Ook afval van bezoekers kan nu worden gescheiden: bijvoorbeeld plastic flesjes, blikjes en drinkkartons kunnen aan de PMD-kant met oranje opening worden ingeworpen. Het restafval aan de grijze kant. Daarmee draagt de bezoeker bij aan een beter milieu.

Kleine opening

De afvalbakken hebben een kleine opening om te voorkomen dat mensen huishoudelijk afval in de bakken dumpen.

Herkenbaar

De nieuwe afvalbakken, van het merk Bammens type Capitole Prestige L,  worden in de binnenstad en het Rijsterborgherpark geplaatst op goed vindbare plekken. De verwachting is dat de nieuwe bakken zorgen voor een fris en uniform beeld.

Planning

De kosten van de vervanging bedragen € 65.000. Afhankelijk van de levertijd worden de nieuwe bakken naar verwachting voor het einde van het jaar geplaatst.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch