Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

2e ronde cultuursubsidies toegekend

Deventer heeft een rijk cultureel leven en de gemeente ondersteunt de culturele sector onder meer met een aantal subsidieregelingen. Het college heeft een besluit genomen over de 2e ronde subsidies voor 2019. Het gaat hierbij om het Fonds Incidentele Culturele Activiteiten, het Fonds Cultuur en Economie en de subsidieregeling Kleintje Cultuur.

Wethouder cultuur Carlo Verhaar: “We ondersteunen in Deventer niet alleen de grote instellingen maar stimuleren ook nieuwe initiatieven. Zij dragen bij aan het brede culturele aanbod. Ik hoop dat veel inwoners weer gaan genieten van 1 of meer van deze activiteiten.”

Fonds Incidentele Culturele Activiteiten en Evenementen

Dit fonds helpt (culturele) organisaties bij nieuwe culturele en creatieve ontwikkelingen. De volgende innovatieve initiatieven worden gesteund met in totaal € 3.000:

  • Stichting Met Man en Muis voor de organisatie van een Singer-songwritersavond ‘Kan het een tandje minder?’
  • Stichting Limoensneeuw voor de multidisciplinaire theatervoorstelling ‘Muntjes duiken tussen haaien’

Fonds Cultuur en Economie

Dit fonds richt zich op initiatieven die bijdragen aan de culturele en economische vitaliteit van Deventer. Een bedrag van in totaal € 5.000 wordt toegekend aan het volgende initiatief:

Stichting Nedsib voor de organisatie van Focus op Roemenië

Kleintje Cultuur

Deze regeling richt zich op kleine bijdragen voor activiteiten die van professionele en artistieke kwaliteit zijn. De volgende activiteiten worden gesteund vanuit deze regeling met in totaal € 4.900:

  • Stichting Orchestra Twente voor de uitvoering van Merry Christmas on Tour
  • P.L. van Vliet voor The Packxsz 20th Year Anniversary
  • Stichting Q-Brass Collectief voor de activiteit Q-Brass: Fall & Rise
  • De Nieuwe Oost voor de organisatie van Het Wilde Oosten
  • De Nieuwe Oost voor de activiteit Met Andere Woorden

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter,Facebook en Instagram.

English Deutsch