Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Extra fietsparkeerplekken bij Centrumgarage

Het college wil geld vrijmaken voor uitbreiding van het bewaakt fietsparkeren bij de Centrumgarage. Het aantal plekken wordt verdubbeld van 500 naar 1000 plekken. Ook wordt de bestrating en de omheining aangepakt zodat de plek weer een fris uiterlijk krijgt.

Verantwoordelijk wethouder Frits Rorink: “Wij leggen de rode loper uit voor de fiets. Dat betekent dat wij niet alleen investeren in goede fietspaden zodat je comfortabel kan fietsen maar ook in goede parkeerplekken zodat fietsers hun fiets makkelijk en veilig kunnen stallen.”

Dubbellaags

De stalling trekt per jaar zo’n 400.000 bezoekers. Op drukke momenten, zoals zaterdagmiddag, is de fietsenstalling vaak vol. Er komen nu dubbellaagse fietsenrekken die makkelijk te bedienen zijn. Ook komen er meer plekken voor afwijkende fietsen en scooters die niet in de rekken passen.

Samenwerken

Als de gemeenteraad akkoord gaat, investeert de gemeente € 300.000 in de fietsenstalling. Met deze investering is de provincie Overijssel bereid om via het 3e stadsarrangement de Smidsgang aan te pakken. Daarnaast gaat de Centrumgarage de eigen toegang verbeteren. Zodoende krijgt niet alleen de fietsparkeerplek maar de hele omgeving door samenwerking een flinke opknapbeurt.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch