Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Deventer in gesprek over veiligheid

Criminaliteitscijfers dalen en het gevoel van veiligheid neemt toe in Deventer. Toch blijft het thema veiligheid de aandacht van de gemeente vragen. Juist omdat nieuwe vormen van criminaliteit, zoals digitale criminaliteit, toenemen. Inwoners zijn uitgenodigd om tijdens de veiligheidssessie op 17 september met de gemeente in gesprek te gaan over veiligheid in de stad en de buitengebieden.

“Veiligheid is de basis voor een prettige manier van samenleven”, stelt burgemeester Ron König. “Elke Deventenaar moet zich veilig voelen thuis, in de directe omgeving en in de stad. Dat is een voorwaarde voor iedereen om verder te kunnen ontwikkelen. We willen heel graag weten wat er speelt bij inwoners op gebied van veiligheid.”

Met elkaar in gesprek

Inwoners wordt gevraagd naar uitdagingen en knelpunten van (on)veiligheid in de gemeente. Daarnaast wordt gesproken over mogelijke oplossingen en prioriteiten. De opbrengst van de veiligheidssessie wordt gebruikt voor de nieuwe visie Veiligheid 2020-2023 van de gemeente Deventer.

Open uitnodiging

De veiligheidssessie vindt plaats op dinsdag 17 september 2019 in het stadhuis in Deventer (Grote Kerkhof). Iedere inwoner is vanaf 19.00 uur van harte welkom. De avond wordt om 19.30 uur geopend. De veiligheidssessie duurt tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar veiligheid@deventer.nl.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch