Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Holocaustmonument Levenslicht onthuld in Deventer

Van 22 januari tot en met 1 februari is het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien aan de voorzijde van het Etty Hillesumcentrum in de Roggestraat, dat voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog de Joodse School was. De opening vindt plaats op 22 januari om 19.00 uur.

Op 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Met dit monument, gemaakt door Daan Roosegaarde en zijn team, staan wij stil bij de Holocaustslachtoffers uit Deventer. Het monument is onderdeel van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Het monument komt het best tot zijn recht in het donker en is daarom dagelijks van 19.00-22.00 uur te bezoeken.

 

English Deutsch