Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Keizerstraat wordt eenrichting

Het college van burgemeester en wethouders geeft er de voorkeur aan dat de Keizerstraat tussen Singel en Brinkpoortstraat eenrichtingsverkeer wordt richting Brink. De verkeersrichting in de Brinkpoortstraat wordt dan omgedraaid. Of eenrichting verkeerskundig haalbaar is, hangt af van nader verkeerskundig onderzoek naar aanleiding van zorgen van omwonenden en de Centrumgarage.

Impressie Keizerstraat

Bewoners aan de Brinkpoortstraat en de Centrumgarage maken zich zorgen over het instellen van eenrichting in de Keizerstraat. Zij zijn bang dat de Singelstraat te druk is om het verkeer te verwerken. Artsen aan de Brinkpoortstraat vrezen dat rijtijden naar het ziekenhuis toenemen. De Centrumgarage verwacht dat de wachtrijen terugslaan tot in de garage.

Plannen

De Keizerstraat wordt de rode loper naar de binnenstad. Nieuwe rode klinkers, meer bomen en groen, nieuwe verlichting: de Keizerstraat  wordt een gastvrije entree naar de binnenstad. De materialen sluiten aan op die van de Brink en stationsomgeving. Door een smallere rijbaan ontstaat meer ruimte voor voetgangers, fietsparkeren en groen. Tegelijkertijd wordt het riool vernieuwd, dat is dringend nodig.

In maart wordt begonnen met de uitvoering.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch