Uitvoeringsagenda Vitaal Platteland 2020 – Met lef en liefde voor de dorpen

Het college hecht grote waarde aan een vitaal platteland met leefbare dorpen. In de Uitvoeringsagenda Vitaal Platteland 2020 staat hoe we de komende jaren samen met de dorpen de vitaliteit van de dorpen willen versterken. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan de vorig jaar ingezette lijn.

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Dit jaar heeft meer dan ooit laten zien hoe belangrijk sociale samenhang in de dorpen is. We zijn overweldigd door de vele initiatieven die in de afgelopen periode vanwege de coronacrisis zijn ontstaan. Initiatieven waarin werd omgekeken naar kwetsbare mensen in de samenleving. Dat kan alleen met sterke sociale structuren. Die willen we verder versterken.”

Dorpelingen zetten zich in

De uitvoeringsagenda geeft weer hoe de dorpelingen zich ten volle inzetten voor de vitaliteit van hun dorp. Ze werken aan opgaven die de nodige tijd, aandacht en zorgvuldigheid vragen om tot realisatie te komen. Veelal uitgevoerd in de avonduren en weekenden. De gemeente staat naast de dorpen en ondersteunt waar nodig.

Nieuwe opgaven

De uitvoeringsagenda is geen statisch document maar een continu proces. Het sluit aan bij de dynamiek in de dorpen en biedt ruimte voor nieuwe initiatieven en ontwikkelingen. Zo wordt de grote hoeveelheid energie in de dorpen ten volle benut.

Nieuwe projecten en opgaven die dit jaar zijn toegevoegd aan de uitvoeringsagenda:

  • Huiskamerfunctie Museum Averlo-Frieswijk-Schalkhaar
  • Toekomstvisie/-agenda Diepenveen
  • Dorpsinitiatief Lettele ‘Woningbouw en clustering voorzieningen’
  • Ondersteuningsplan vrijwilligers
  • Ouder worden in de dorpen

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

 

English Deutsch