Aankoop Grote Overstraat 17 voor doorgang Stadshof

De gemeente koopt Grote Overstraat 17, om hier de doorgang te realiseren naar de Stadshof. Het gaat alleen om de begane grond, de rest van het pand blijft van Wonen Boven Winkels. De raad stelde eerder al budget beschikbaar voor de aankoop en de realisatie van de doorgang.

De aankoop van het pand is belangrijk, omdat hiermee toegang ontstaat tot het binnenterrein.

Met een goede doorgang wil de gemeente eigenaren en gebruikers van panden verleiden om te investeren in hun vastgoed.

College neemt voortouw

Het college besloot in juni 2020 om het voortouw te nemen in de ontwikkeling van de Stadshof. Er wordt al sinds de jaren 80 gesproken over het toegankelijk maken van deze groene oase in de binnenstad. De Stadshof verhoogt de aantrekkelijkheid van de binnenstad. Er kunnen zo’n 80 tot 100 appartementen gerealiseerd worden.

Goed voor binnenstad

Meerdere vastgoedeigenaren zien mogelijkheden voor wonen als de Stadshof toegankelijk is.

HB-Capital wil boven de voormalige Blokker bijvoorbeeld graag appartementen realiseren. Daarvoor is een doorgang aan de Grote Overstraat nodig.

Ontwerp

De gemeente werkt nu aan een ontwerp voor de verbouwing van het pand, om de doorgang te realiseren. Buren krijgen hierbij een recht van overpad. Momenteel loopt er een onderzoek naar de aanwezigheid van asbest en flora- en fauna. De doorgang is naar verwachting medio 2021 klaar.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch