Vuurwerkinleveractie levert 145 kilo vuurwerk op

Tijdens de vuurwerkinleveractie van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte op 28 en 29 december is in totaal 145 kilo vuurwerk ingeleverd bij het politiebureau aan de Storminkstraat. Een gedeelte daarvan betreft zwaar illegaal vuurwerk.

De vuurwerkinleveractie was een gezamenlijke actie van de 3 gemeenten die door de politie werd ondersteund. Inwoners kregen de mogelijkheid (illegaal) vuurwerk in te leveren omdat zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen vanaf dit jaar verboden zijn.

Alleen kindervuurwerk mag

Zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen mogen vanaf dit jaar niet meer worden afgestoken in Nederland. De komende jaarwisseling geldt vanwege corona bovendien een algeheel vuurwerkverbod. Alleen het zogenaamde kindervuurwerk (categorie F1) is nog toegestaan.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch