Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Beveiliging slimme apparaten vaak niet op orde

We maken steeds meer gebruik van slimme apparaten, zoals een smart tv, slimme speaker of thermostaat. Ze maken het leven makkelijker, maar brengen ook risico’s met zich mee. Zo kunnen deze apparaten bij verbinding met internet makkelijker gehackt worden als ze niet regelmatig worden ge-update.

Helft voert geen updates uit

Maar liefst 65 procent van de mensen controleert niet regelmatig of er updates beschikbaar zijn. Met alle gevolgen van dien. Wanneer je updates niet uitvoert, raakt de software verouderd en kunnen criminelen digitaal bij je inbreken. En zo bijvoorbeeld je gezin begluren via slimme beveiligingscamera's, meeluisteren via babyfoons, privégegevens stelen of je apparaat kapotmaken.

Ook jouw data zijn interessant voor internetcriminelen

De meeste mensen geloven niet dat het hen kan overkomen, bijvoorbeeld omdat hun data niet interessant zouden zijn voor internetcriminelen. Maar dat klopt niet. Ieders privégegevens zijn wel degelijk interessant voor internetcriminelen. Met een scan van een identiteitsbewijs bijvoorbeeld, kunnen zij een huis op iemands naam huren.

Doe je updates

Wil je jouw slimme apparaten veilig gebruiken? Zorg dan voor de nieuwste software-updates. Die bevatten naast nieuwe functies ook belangrijke beveiligingsoplossingen die zwakke plekken in de software verbeteren. Zo verklein je de kans dat kwaadwillenden digitaal bij je kunnen inbreken. Bekijk de instructies over de geschikte updates voor je apparaten op www.doejeupdates.nl.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebooken Instagram.

 

English Deutsch