Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

EOD werkt aan ontmanteling V1 op 8 maart

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie werkt 8 maart aan het verwijderen van de V1 naast de A1. Op deze dag zijn er maatregelen nodig om de veiligheid te garanderen. De A1 is deze dag ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten.

Vindplaats V1 bij A1

Bij de werkzaamheden voor de verbreding van de A1 vlakbij Deventer en de IJssel zijn onderdelen van een V1 gevonden. Dit is een onbemand straalvliegtuig met gevechtslading, dat veel is gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De V1 ligt op het grondgebied van Deventer: op de grens met de gemeente Voorst, ter hoogte van Wilp.

Zolang het object ongestoord in de grond ligt, is er geen enkel risico voor de omgeving. Het gebied rondom het object in de grond is afgezet door Heijmans en het is verboden om dit terrein te betreden.

Maatregelen

Welke maatregelen er gelden op 8 maart, is vanaf 21 februari te lezen op de websites van de gemeente Voorst en de gemeente Deventer. Mensen die in een straal van 1.400 meter rond de vindplek van de V1 wonen zijn per brief geïnformeerd en worden bijgepraat tijdens een avond voor belanghebbenden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de V1 naast de A1? Kijk dan op www.deventer.nl/vondst. Vanaf 21 februari leest u hier welke maatregelen er gelden op 8 maart. U kunt ook naar de informatiebijeenkomst komen op 24 februari. Deze is in Sportcomplex Jachtlust, Jachtlustplein 7 in Twello. Het programma begint om 19.30 uur.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch